← Lista

Czas serca ›Historie ze łzami

Głowa pełna spraw, skóra pęka

Siedzę wieczorem nad polisami, bo trzeba to ogarnąć przed zmianą pracy, a łokieć akurat wybrał ten moment żeby się rozdrapać.

Szukanie pracy zabiera całą energię, więc wieczorem nie mam już siły na maść, tylko siedzę i drapię się prawie nieświadomie. Do tego wesela znajomych coraz bliżej, a ja nie mam głowy na prezenty i dojazdy.

Ostatnio poszłam sama do kina żeby chwilę o tym nie myśleć, a i tak przez cały seans drapałam się pod rękawem. Mam wrażenie że wszystko naraz się na mnie zwaliło.

Przepraszam za długi wpis, musiałam to gdzieś wyrzucić.

Komenty 3

• ZdrowaSkóra09.22

Ten moment w kinie, kiedy człowiek drapie się pod rękawem zamiast oglądać film, znam aż za dobrze, bo stres tak działa że ręka sama ucieka do skóry. U mnie w gorszym okresie potrafiłam tak nie zasnąć i drapać się do 2:00 w nocy, więc rozumiem to zmęczenie wieczorem aż nadto.

• CichaMieta09.22

To że łokieć akurat wtedy się rozdrapał kiedy głowa była zajęta zupełnie czym innym, dobrze znam, bo u mnie ręka też sama ucieka do skóry gdy wieczorem zostaje mi dosłownie 10 minut przed spaniem. Po badaniach okresowych usłyszałam że muszę poukładać sobie sen i to jak jem, i przez pierwszy tydzień próbowałam ogarnąć wszystko naraz, a maść zostawała nietknięta na półce.

• CichaMieta09.23

Też znam to uczucie, u mnie trwało ze 2 tygodnie…

Zobacz wszystkie wpisy →