Acum 2 saptamani mi-am pus un ‘plan’ simplu, in fiecare seara dupa ce inchid laptopul triez o cutie din debara, atat, ca sa nu ma epuizez de tot inainte de mutare.
Pana acum am facut asa:
– 9 cutii triate
– vreo jumatate la donat
– restul puse deoparte, desi habar n-am unde le bag in apartamentul nou
La inceput credeam ca fac doua-trei pe seara dar dupa 20 de minute imi cade tot entuziasmul, mai ales in saptamanile alea cu mult de lucru cand stau la birou pana tarziu si nu mai am chef de nimic.
Fetelor, regula care mi-a iesit cel mai bine e sa nu incep dupa ora 21, altfel imi bat capul toata noaptea cu ce pastrez si ce nu. Cand simt ca ma enervez degeaba pe un obiect il las asa cum e si trec la altceva, de obicei croșetez cateva randuri, mainile se linistesc si mintea vine dupa ele.
Bugetul de mutare l-am facut tot atunci, pe hartie nu in aplicatie, ca asa vad mai clar unde se duc banii intr-o luna buna si unde intr-una slaba. N-am reusit sa respect suma exact in fiecare saptamana dar m-am apropiat destul de bine.
Mai am vreo trei cutii grele de care ma tem, alea cu carti din facultate, pe ele le las la sfarsit, cand am mai mult curaj.