← Listă

Vremea vieții ›Caiet de învățare

Ce am aflat despre cum incepi de la zero

Nopatile de tura mi-au dat iar totul peste cap saptamana asta.
Ma culc tot mai tarziu, ieri am adormit aproape la 3.

Tot amanam ideea de miscare de vreo doua luni, pentru ca pur si simplu nu stiam de unde sa incep.
Nu am deloc masa musculara, ma obosesc si cand duc sacosile de la magazin.

Acum vreo trei zile am dat peste un clip in care cineva explica exact pentru cineva ca mine, adica de la zero de tot.
Mi-au ramas cateva lucruri in cap si vreau sa le notez aici pana nu le uit.

Primul lucru — nu trebuie sala si nici gantere ca sa incepi.
Tipul din clip zicea ceva de genul
“daca nu poti sa faci 10 genuflexiuni fara sa te sprijini de nimic, aia e antrenamentul tau deocamdata”
si m-a lovit un pic asta, pentru ca eu credeam ca trebuie neaparat abonament si aparate ca sa “conteze”.

Al doilea lucru — somnul conteaza pentru muschi mult mai mult decat credeam, nu doar pentru cap.
La mine cu tura asta e praf.
Sunt nopti cand dorm 4 ore, altele cand dorm pana la 6 dupa-amiaza, si tocmai in zilele alea simt ca n-am deloc putere.
Parca nu numai ca nu cresc nimic, dar chiar pierd si ce am facut cu o zi inainte.

Al treilea — repetitia bate intensitatea.
Mai bine 10 minute in fiecare zi decat o data pe saptamana pana cad.
Asta chiar am incercat, de vreo 2 saptamani fac seara, inainte sa plec la treaba, 3 seturi de genuflexiuni usoare, cam 12-15 de fiecare data.
Sincer nu simt inca nimic diferit, dar nici nu m-am lasat pana acum, si asta pentru mine e deja ceva!

Ieri, cand aveam liber, m-am dus singura la film ca de obicei.
Stateam acolo si ma gandeam ca poate exact zilele alea libere ar trebui sa le folosesc pentru ceva mai lung, nu doar cele 10 minute.
Dar tot nu m-am hotarat cum sa fac programul sa mearga cu tura…

Modern Bathroom

Nu stiu daca fac bine sau gresit, dar macar acum am un inceput, nu mai stau doar sa citesc despre asta.
Daca mai stie cineva dintre voi, dragilor, ceva pentru cei care lucreaza in ture si tot incearca sa bage miscare pe undeva, scrieti, chiar caut idei!

Coment. 2

• Steluța09.08

Genuflexiunile fără sprijin mă sperie, de atâta stat la birou am picioarele slăbite. De când simți oboseala asta?

• PieleSenina09.10

Mulțumesc că ai pus asta aici, exact de genul ăsta aveam nevoie, ideea cu genuflexiunile fără sprijin mi se pare un punct de plecare bun, eu nu cred că fac nici 5 acum…

Vezi toate postările →