← Listă

Vremea vieții ›Caiet de învățare

Ce n-am stiut despre praf si asternuturi

Am dat aseara peste un clip scurt, l-am gasit cam din intamplare cat stateam cu picioarele sus dupa tura, umflate cum sunt mereu spre seara.

Era despre acarienii din praf, cei care traiesc in asternuturi si perne, si de ce copiii cu atopie ii simt mai tare noaptea decat ziua.

Ce mi-a ramas in cap… ca temperatura apei la spalat conteaza mult mai mult decat detergentul folosit. Un detergent bun, oricat ar fi el de scump, nu omoara acarienii daca apa e doar calduta. Trebuie apa foarte fierbinte, cat rezista tesatura, altfel spalam doar praful vizibil si ii lasam exact acolo unde erau.

A mai zis ceva si despre perne – ca uscarea la soare direct chiar ajuta, nu doar aerisirea la umbra cum faceam eu pana acum, an de an, fara sa stiu de ce.

Alt detaliu la care nu m-am gandit niciodata – husele de saltea alea anti-acarieni nu prea au rost daca patura sau plapuma de deasupra nu se spala la fel de des ca cearceaful. Practic degeaba pui husa daca restul ramane la fel.

De cand am aflat asta am inceput sa schimb asternuturile mai des, desi cu examenul care se apropie parca nu mai am timp de nimic in casa.

Nu stiu daca se vede vreo diferenta inca, e prea devreme sa spun ceva clar, dar macar acum stiu de ce spal la cald si nu doar pentru ca “asa se face”!

Comentarii 0

• Încă nu există comentarii.
Vezi toate postările →