Aseara am dat peste un clip scurt cu o fosta recrutoare care explica cum raspunzi la intrebarea aia clasica de la interviu, „spune-mi despre tine”, si mi-a ramas ceva in cap, poate la altii li se pare evident dar la mine chiar a picat bine. Zicea ca majoritatea oamenilor incep cu povestea de la facultate si ajung sa vorbeasca minute intregi fara sa spuna nimic relevant, iar trucul e sa incepi direct cu ultimul job si de acolo mergi inapoi doar cat e nevoie, nu mai mult decat atat! Clipul avea 6 minute dar l-am oprit de vreo 3 ori sa notez ce zicea, apoi mi-am zis raspunsul cu voce tare in bucatarie, de 2 ori, si mi-am dat seama ca eu chiar faceam exact greseala aia, ma pierdeam prin detalii vechi care nu interesau pe nimeni si uitam sa ajung la ce conteaza acum. Nu am mai scris pe aici de multa vreme, dar simteam ca trebuie sa notez asta undeva ca sa nu uit peste cateva saptamani cand am primul interviu programat. Las aici pentru dragilor care sunt tot la cautat, poate la vreo unul ii pica bine ca mie… in cazul meu clar a facut diferenta cand am exersat raspunsul cronometrat, nu doar gandit in minte. Scuze de text lung, dar simteam ca trebuie sa scriu tot ca sa-mi ramana clar mie insami.
Vremea vieții ›Caiet de învățare
Un sfat de interviu dintr-un video scurt
Comentarii 0
- Încă nu există comentarii.
Intră în cont pentru a lăsa un comentariu.