← Listă

Vremea vieții ›Caiet de învățare

[Video] Cum incep sa alerg, la 50 de ani

Nu puteam sa adorm aseara, iarasi. De cand tot ma gandesc la alergat, orele de somn s-au mutat mai incolo, mai incolo… Pe la ora 1 noaptea am dat peste un clip scurt, cineva explica cum incepe cineva de la 50 de ani fara sa se accidenteze din prima saptamana.

Notez aici ce am retinut, ca sa nu uit pana maine:

– Nu se incepe cu alergat continuu. Interval: 1 minut alergat, 2 minute mers, repetat de 8 ori. Atat pentru prima saptamana.
– Aterizarea trebuie sa fie sub genunchi, nu impins inainte peste varful piciorului. La mine iese natural sa impig piciorul prea in fata cand obosesc.
– Incaltamintea de mers pe jos nu tine loc de incaltaminte de alergat. Talpa e prea plata.
– Prima luna nu se trece de 20 de minute pe sesiune, indiferent cat de bine te simti.
– Daca apare durere in genunchi care nu trece dupa 2 minute de oprit, se opreste alergarea pe ziua aia.

Modern Bathroom

Am magazinul meu, il tin singura, si zilele sunt asa de pline incat nu prea am cand sa incerc ceva la lumina zilei. Probabil incerc dimineata devreme, inainte sa deschid, cand strada e goala.

Ma gandeam ca dupa, cand ma opresc, sa iau aparatul de fotografiat cu film si sa fac cateva poze pe strada aia goala. Nu stiu daca chiar fac asta de maine, dar mi-a placut ideea cat am ascultat clipul.

Restul, despre respiratie si despre cum sa stii daca mergi prea repede, era tot in filmare, dar am adormit pe la jumatate. Revin cu partea aia intr-o alta zi.

Coment. 0

• Încă nu există comentarii.
Vezi toate postările →