← Listă

Vremea inimii ›Povești cu lacrimi

Magazinul deschis, capul aiurea

Azi am tinut magazinul deschis dar cu capul in alta parte tot timpul, veneau clientii, le dadeam raspuns, luam banii, dar eu eram tot la noaptea trecuta, nu puteam sa ies de acolo cu gandul.

Copilul s-a trezit de 4 ori. Ultima data pe la ora 5 si de atunci n-a mai adormit nici el nici eu.
Am stat cu el in brate pe canapea pana s-a facut lumina afara, il tineam asa ca sa nu se mai scarpine, dar tot il simteam cum se misca si cauta cu unghiile pe sub maneca.

Nu mai tin numaratoarea exacta de cate nopti sunt asa. Stiu doar ca de mult nu mai dorm o noapte intreaga, dorm rupt in bucatele de o ora doua.

Azi la magazin am incurcat restul la o clienta, mi-a spus a doua oara ce suma i-am dat inapoi si tot nu auzeam bine ce zice, ma uitam la ea dar parca eram intr-o alta camera, nu la mine in magazin.
Am baut a treia cafea pe la ora 3 dupa-amiaza doar ca sa nu adorm in picioare langa tejghea. Nu ajuta mult, doar imi da o stare ciudata, ca si cum as fi treaz dar nu chiar de fapt.

Chitara sta de 3 saptamani in colt, cu husa pe ea. Imi promisesem ca anul asta reincep, macar cate 10 minute pe zi, sa nu uit ce mai stiu. Dar cand ajung seara acasa nu mai am nimic de dat mai departe, nici pentru un acord, nici pentru o pagina de carte.

Ca tot veni vorba, mi-am pus de anul asta sa citesc mai mult, aveam un plan chiar, sa termin cateva carti care stau de mult pe noptiera. Una din ele o tin deschisa la aceeasi pagina de 2 saptamani, nici n-am mai apucat sa intorc foaia.

Pielea lui iar s-a inrautatit in ultimele zile, mai ales pe la incheieturi si pe obraji. Se scarpina in somn, il aud, ma trezesc mereu chiar din zgomotul asta, cu o clipa inainte sa inceapa sa planga.

Am incercat multe pana acum si nimic nu tine mult, merge o saptamana doua mai bine, apoi o ia de la capat de parca n-am facut nimic.

Nu zic ca nu pot sa duc, doar ca uneori as vrea o seara in care sa nu ma mai gandesc la nimic din toate astea, o seara golita complet.

Ma rog, azi pur si simplu a fost o zi in care am simtit ca fac totul pe jumatate, jumatate atent la magazin, jumatate parinte, jumatate om care mai avea si o viata a lui pe langa toate astea.

Scuze de mesajul lung, aveam nevoie sa scriu undeva.

Coment. 0

• Încă nu există comentarii.
Vezi toate postările →