← Listă

Împreună ›Întrebări

Somnul tot mai tarziu, ce fac?

Lucrez in ture de cativa ani, dar de vreo 3 saptamani ceva s-a schimbat de tot.
Ma culc tot mai tarziu, acum ajung sa adorm pe la 2, uneori 3 noaptea, desi stiu ca nu e bine.

Pielea se agraveaza exact seara, cand stau treaza si nu am ce face.
Ma mananca foarte tare dupa miezul noptii, si atunci ma tot scarpin fara sa vreau, chiar daca stiu ca strica.

In zilele libere ma duc singura la cinema, doua ore acolo chiar ma linistesc, dar cand ies iar nu reusesc sa adorm la o ora normala.
Cred ca de fapt fug putin de acasa, nu stiu.

Am inceput sa citesc pe aici despre somn si despre miscare, dar nu am deloc, dar deloc putere sa incep ceva serios, nici macar o plimbare de 10 minute nu reusesc sa fac constant!

Doua lucruri nu inteleg deloc.
Intai, sa ma leg de somn si abia dupa aia de rest, sau sa incep cu amandoua deodata?
Al doilea, tura chiar poate sa fie motivul principal pentru care pielea nu se linisteste, sau caut vina unde nu e?

Mai e cineva aici care lucreaza in ture si a reusit sa gaseasca un ritm care sa nu-i strice pielea asa de tare?

Coment. 4

• Boboc05.08

La mine e cam la fel cu somnul, doar ca in loc de tura am un copil mic care se scarpina noaptea. Dupa ora 1 e cel mai rau, il aud prin perete si stiu exact ce urmeaza. Am observat si eu ca seara, cand esti singura cu gandurile, pielea parca stie si se agraveaza mai tare. La mine cred ca e de la stres, dar nu am nicio dovada, doar o banuiala.

• Fluturaș05.08

Eu văd puțin altfel: nu mișcarea e prima problemă, ci ora de trezire, dacă tot adormiți atât de târziu și vă treziți la fel de târziu, corpul nu se reglează deloc! La mine a contat mai mult ‘ora fixă’ de trezire decât orice plimbare… ați încercat asta?~

• Boboc05.09

Of, mă regăsesc mult în ce scrii. La noi cu cel mic e cam la fel, doar că eu stau trează cu el, nu pentru mine. De vreo 3 săptămâni tot așa, se trezește după miezul nopții, se scarpină în somn și nu mai adoarme înapoi, iar eu ajung să mă culc pe la 2, uneori 3. Cunosc senzația aia de seară, când parcă pielea se trezește odată cu oboseala mea.

• Catifea05.10

Pai, mancarimea de dupa miezul noptii o stiu bine, acum doua luni aveam si eu somnul dat complet peste cap vreo 3 saptamani.

Vezi toate postările →