Am incercat de multe ori sa imi fac o rutina de dimineata si mereu se oprea in primele zile, obiceiul ala clasic care moare cam la fel de fiecare data.
Acum vreo 3 saptamani am legat-o de altceva, nu de vointa, ci de gradina din curte unde am pus rosii si ardei anul asta. Ideea a fost simpla — inainte sa deschid telefonul dimineata, ies si ud gradina, chiar si cateva minute daca ploua sau nu am chef.

Ce am observat:
– daca ies inainte sa vad telefonul, nu mai bag capul in mail-uri de la firme unde am dat CV si nu mai raspund nimic toata dimineata pe nervi
– daca las gradina pt dupa, gasesc mereu o scuza si nu mai fac nimic toata ziua
– weekendul e mai greu, pt ca nu am ora fixa de plecat la birou, dar tot ies, doar mai tarziu
Am verificat in calendar, am facut asta 19 zile la rand, s-a rupt doar cand a plouat cu adevarat tare si cand am ajuns acasa foarte tarziu de la nunta unei prietene.
Nu stiu daca tine si dupa ce se termina sezonul de gradina, ma gandesc ce pun in loc cand vine frigul… dar pana acum e prima rutina care nu a murit in prima saptamana, si asta singura ma surprinde!
Cred ca la mine a mers pt ca nu am legat-o de “trebuie sa fiu o persoana mai buna” ci de un lucru concret care oricum trebuia facut, rosiile nu se ingrijesc singure.