← Liste

Yaşam Zamanı ›Öğrenme Notları

Doktordan öğrenince biraz rahatladım

Geçen ay doktorla konuşup kremi azaltmaya başladım, cilt hemen daha kızarık göründü, açıkçası ilk anda paniklendim.

Water Splash

Sorduğumda doktor şunu söyledi, doz düşünce ciltte kısa süreli bir tepki olması bekleniyormuş, cilt daha önce baskılanan bir şeye yeniden alışıyormuş, o yüzden ilk etapta daha kötü görünebiliyormuş.

Yani kötüye gitmiyor, geçiş sürecinin bir parçasıymış, sadece zaman istiyormuş.

Bunu duyunca rahatladım, kızarınca kremin işe yaramadığını sanıyordum.

Geceleri kaşıntıdan uyanmam da sanırım bu süreçle ilgili, cilt kendi haline dönerken böyle oluyormuş.

Aynı süreçten geçen biri varsa bilsin diye yazdım.

Yorum 2

• Sakin Deniz07.20

Ben de dozu azaltınca aynı şeyi yaşadım, ilk başta cilt gerçekten daha kötü göründü ve ben de panikledim. Gece kaşıntısı bende de oldu, yaklaşık 3 hafta kadar sürdü sonra kendiliğinden azaldı. Doktorun anlattığı geçiş süreci mantıklı geliyor.

• Dertli Gönül07.20

Benim de tam olarak böyle bir sürecim oldu, doktor dozu azalttığında cilt önce daha da bozuk görünüyor, sonra yavaş yavaş toparlanıyor, bu yüzden yazdıklarınızı okuyunca çok tanıdık geldi, keşke herkes baştan bu bilgiyi alsa. Gece kaşıntıdan uyanma kısmı bende de var, üstelik hangi gece olacağını hiç kestiremiyorum, bazen saat 3 gibi uyanıyorum bazen sabaha kadar hiç sorun çıkmıyor.

Tüm gönderilere bak →