← Liste

Gönül Zamanı ›Gözyaşı Hikâyeleri

Ekmek yaparken eller çok kötüleşti

Dün gece hamur yoğururken eller yine bozulmaya başladı, saat 23 gibiydi, fırına vermeden önce sıcak suyla eli yıkadım ve o anda yanma öyle bir bastı ki gece boyunca gözüme uyku girmedi, bu hafta 3. kez böyle oluyo.

9 yıldır bu cilt meselesiyle uğraşıyorum ve 14 gündür kortizonlu kremi azaltmaya çalışıyorum, ilk hafta idare eder gibiydi ama bu hafta özellikle eller çok kötüleşti, sanırım vücut henüz alışamadı.

Dükkanı tek başıma çalıştırdığım için gün içinde sürekli elim suyla temas ediyor, üstüne bir de akşam evde ekmek yapınca durum katlanıyor
– tezgahta günde bir sürü kez el yıkama
– hamur için ekstra sıcak su
– gece de kaşıntıyla uyanma
hepsi üst üste geldi bu ara.

Annem geçen hafta ellerimi görünce
“eldiven tak da bari”
dedi, denedim ama eldivenin içi terleyince başka türlü bir kaşıntı başlıyor, hangisi daha kötü bilemiyorum artık.

Bu yıl kitap okumayı biraz artırayım demiştim ama gece 2 gibi kaşıntıyla uyanınca elime kitap değil krem alıyorum, of bu da ayrı bir hikaye ya.

Azaltma sürecinde sıcak su ve ısıyla eller bu kadar bozuluyor mu normalde, yoksa yaptığım bir şey mi yanlış, hamur işiyle uğraşan ya da azaltmada olan var mı aranızda, siz elleri nasıl idare ediyorsunuz?

Yorum 0

• Henüz yorum yok.
Tüm gönderilere bak →