Hamur yoğururken elimin üstündeki çatlaklar yüzünden bu ay gerçekten uğraştım, un her yere değdikçe yanma başlıyor, dükkanı sabah 7’de açıyorum ve açmadan önce hamuru hazırlamam gerekiyor, yani elimi undan kaçırmak gibi bir şansım yok.
Bu ay denediklerim şöyleydi:
– ince pamuklu eldivenle yoğurma
– duşu ılık suyla almak, sıcak değil
– yastık kılıfını sık sık değiştirmek
Eldiven konusu ilk 3 gün tam bir hayal kırıklığıydı, içi terliyordu ve kaşıntı daha da artıyordu, sanırım kalın olanını seçtiğim içindi, sonra çok ince bir tanesini bulunca durum değişti, hamur direkt cilde değmeyince yanma azaldı, kızarıklık da eskisi kadar koyu değil şu an, tabii tam düzeldi demiyorum, öyle bir şey yok, ama en azından dokunmak eskisi kadar acı vermiyor.
Dükkanda tek başıma çalıştığım için elleri saklamak ayrı bir dert oluyor bu arada, müşteri para uzatınca bazen elimi çekiyorum, galiba fark ediliyor ama kimse bir şey demiyor, belki de sadece öyle hissediyorum.
Gece durumu farklı, kaşıntı genelde saat 2 gibi başlıyor ve o yüzden bu sene kitap okuyayım diye tuttuğum söz de pek tutmuyor, üç sayfadan sonra elim kitapta değil bilekte oluyor, 11 gündür aynı kitabın aynı bölümündeyim, yani okuma hedefi de böyle yerinde sayıyor.
Ilık su konusuna gelirsek, aslında sıcak su zaten eskisi kadar rahatlatmıyordu, ılığa geçince duştan sonraki yanma hissi biraz azaldı, kesin bir şey söyleyemem ama bir yere not düşeyim dedim.