← Liste

Birlikte ›Sorularım Var

Uykusuzluk kaşıntıyı artırır mı?

Vardiyalı çalışıyorum, uyku saatlerim sürekli değişiyor. Kremi azaltmaya başladığımdan beri kaşıntı zaten var ama düzensiz uyuduğum günlerde daha da arttığını fark ettim.

Hafta sonu dağa çıkınca da terlemeyle birlikte yüz ve boyun daha çabuk tahriş oluyor, bu da cabası.

Uyku düzensizliği kaşıntıyı gerçekten tetikliyor mu, yoksa bu sadece azaltma sürecinin normal bir parçası mı?

Yorum 3

• Sakin Deniz08.13

Vardiyalı çalışmanın uyku düzenini nasıl alt üst ettiğini iyi bilirim, benzer bir dönemden geçtim. Azaltmaya başlayalı ne kadar oldu, düzensiz uyuduğunuz günlerle normal uyuduğunuz günler arasında fark ne kadar büyük? Dağdan sonra terleyip kızaran yüz ve boyun kendiliğinden mi geçiyor yoksa günlerce mi sürüyor?

• Dertli Gönül08.13

Vardiyalı çalışmayla kaşıntının artması bende de böyle oldu, kremi azaltmaya başladığımdan beri cilt zaten daha alıngan, üstüne uyku düzensizliği binince fark ediliyor gerçekten, ben doktor değilim ama kendi halimden gözlemim şu, gece saat 2 gibi yatıp sabah 7 gibi kalktığım dönemlerde kaşıntı neredeyse iki katına çıkıyor, freelance çalıştığım için bazen 4-5 gün üst üste düzenli saatte

• Bahar Rüzgârı08.14

Bende de öyle oluyor. Gece yeterince uyuyamadığım zamanlarda kaşıntı gerçekten artıyor, sadece azaltmanın etkisi değil bence. Geçen hafta 3 gece art arda düzensiz uyudum, dördüncü gün yüzüm resmen kaşınmaya başladı.

Tüm gönderilere bak →